Saab 96 met een gereviseerde 1.7 V4 90 pk Weber en Simons uitlaat. Zeldzame kleur!

Bouwjaar1976
Kilometerstand85.256
KleurBruin (Doradobrun BK02)
Kleur interieurOranje
Vermogen90 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

Sportieve en verzorgde 96 V4 1.7 Weber. De 1.5 motor is vervangen door een volledig gereviseerde 1.7 motor met Weber carburateur en handmatige choke. De inlaat en uitlaatkanalen zijn aangepakt en de gereviseerde cylinderkoppen ca. 1,5 mm gefreesd. Ook nog 42 mm inlaat-/39 mm uitlaatkleppen, hardere klepveren en nieuwe lagers. Verder een compleet nieuwe koppeling met een lichtgewicht vliegwiel, en een Simons sportuitlaat met  flexibele ophanging. Uitgevoerd en opgebouwd door een professionele Saab specialist. Dankzij al deze aanpassingen levert de ronkende V4 ongeveer 90 pk, is er een betere koude start en als bonus een mooier geluid! Ook de remmen rondom zijn vernieuwd, de waterpomp en thermostaat zijn nieuw inclusief alle slangen en nog veel meer, allemaal met facturen en deels met foto's.

Deze Saab is ongeveer 8 jaar geleden opnieuw gespoten in zijn originele kleur Doradobruin BK02 en de kleur is fantastisch, het is een echte jaren '70 kleur! Een heel compleet: 15" Minilite lichtmetalen velgen,  zeldzame achterblindering, Simons sportuitlaat, mistlampen, wegklapbare achterbank, klokje en een leren stuur. Een veilig idee voor ouders: de achterbank heeft gordels. De 96 is een echte Saab! Een auto met een ijzersterk karakter en een stoere uitstraling. Stevig gebouwd door Noormannen die niet gevoelig waren voor modetrends. Het interieur is opmerkelijk netjes, de stoelen zitten goed en de bekleding is heel, alleen de bovenkant van de achterbank is versleten door de zon. Het dashboard is compleet en alle instrumenten werken, net als de originele Philips radio. 

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Navigatie tip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1ste links en dan de 2de zijstraat links. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gangbare openingstijden via mail en WhatsApp bereikbaar. 
 
 

Opties


Lichtmetalen velgen

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl