Gerestaureerde Saab Sonett III, zeer zeldzaam met de vroege kleine bumpers

Bouwjaar1971
Kilometerstand148.010
KleurRood (Baja red)
Kleur interieurBruin
Vermogen65 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

Vroege Sonett III 1.7 V4 met de prachtige kleine bumpers uit de 1970 produktie. Meer dan 23 jaar in het bezit geweest van de laatste eigenaar en keurig onderhouden. In het verleden nieuw gespoten in zijn originele kleur Baja rood. In 1970 zijn er slechts 940 stuks gebouwd, dus erg zeldzaam. Oudere restauratie en nog steeds in een geweldige staat. Met een prachtig bruin met beige interieur en een origineel stuur. De sportstoelen met verstelbare lendensteun en de kofferruimte zijn in het verleden nieuw bekleed door een professioneel bedrijf. Ook de hemelbekleding is vernieuwd.

De iconische V4 is toen volledig gereviseerd en de laatste jaren heeft de eigenaar er goed voor gezorgd. Voorzien van groen getint glas, de iconische Soccerball velgen met nieuwe banden en een leren pook. Zelfs met mijn Saab ervaring was de eerste kennismaking met de Sonett een openbaring; wat een strak rijdende auto is dit! De Sonett heeft deels de techniek van de 96, maar stuurt veel lichter en sportiever. En dankzij het vloerpookje schakel je licht en met korte slagen. De ronkende V4 hangt geweldig aan het gas, en je wordt getrakteerd op een verslavend lekker geluid. De Sonett weegt leeg maar 830 kg en is handzaam en snel, dus dit is echt een grote verrassing voor de liefhebber die tot nu toe gewend was aan de bekende merken. Trek wel uw smalle sneakers aan, want de pedalen zitten dicht bij elkaar. De Sonett is een echte Saab! Een auto met een ijzersterk karakter en een bijzondere uitstraling. Geen auto voor verlegen mensen, want de auto is zo zeldzaam dat je onderweg uitgebreid wordt bekeken, en bij het tanken maak je nieuwe vrienden.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gangbare openingstijden via mail en WhatsApp bereikbaar. Navigatie tip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1ste links en dan de 2de zijstraat links.
 
 

Opties


Groen warmtewerend glas
Lichtmetalen velgen

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl