Fiat 1500 S met de zeldzame O.S.C.A. motor. Prachtig stukje Italiaanse historie.

Maserati

Bouwjaar1959
Kilometerstand74.705
KleurWit
Kleur interieurZwart
Vermogen90 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

Zeer bijzondere en zeldzame Fiat 1500 S O.S.C.A. met uitgebreide historie, heel veel facturen en historie zoals rijtesten in diverse autobladen. Meer dan 11 jaar in het bezit geweest van de laatste eigenaar en uitmuntend onderhouden.

Er zijn facturen aanwezig ter waarde maar liefst € 54.600.- en er is zoveel nieuw, verbeterd en gereviseerd, dat het eigenlijk te veel is om op te noemen. Te beginnen met het pareltje onder de kap; de motor! Deze 4 cylinder twin cam is ontworpen en ontwikkeld door de gebroeders Maserati voor de racerij. Helemaal uit het boekje, met alle mooie technische details zoals je kan verwachten bij een klassieke racemotor. De motor is recent compleet gereviseerd inclusief ultrasoon reinigen, stellite klepzittingen en een geslepen krukas. Uiteraard is de factuur aanwezig met de uitgebreide beschrijving van alle werkzaamheden. De Weber carburateur is gereviseerd en er is gekozen voor een betrouwbare electrische benzinepomp, een electronische ontsteking met nieuwe kabels en een sterkere bobine.

De complete O.S.C.A. aandrijflijn is professioneel gereviseerd, dus inclusief versnellingsbak en cardan. Uiteraard met nieuwe lagers, keerringen en een nieuwe hardy-schijf. De bijzondere aluminium trommelremmen rondom zijn nieuw gedraaid en gesteld inclusief nieuwe remleidingen en cylinders. Door de jaren heen zijn er dus kosten noch moeite gespaard om de 1500 S in topconditie te houden.
 
Mooi stukje Italiaanse historie: Nadat de gebroeders Maserati noodgedwongen hun autofabriek in Modena moesten verkopen, zijn ze in 1947 teruggekeerd naar Bologna om te starten met een nieuwe onderneming: Officine Specializzate Costruzioni Automobili – Fratelli Maserati SpA. Het doel was om nieuwe sportwagens te bouwen met kleine 4 cylinder motoren en ze zouden daar behoorlijk succesvol mee worden. Diverse iconische coureurs zoals Stirling Moss en Colin Davis hebben in een O.S.C.A barchetta of berlinetta races gewonnen. De sportwagens werden ontworpen om te racen in diverse klasse’s zoals formule 1 en 2 maar ook Le Mans en Sebring.

Nu terug naar deze coupe, die in het verleden opnieuw gespoten is in zijn originele kleur. De lak heeft nog steeds een mooie diepe glans, er zijn echter wel wat gebruikssporen en enkele droogtescheurtjes. Recent zijn zowel de binnen- en buitendorpels compleet vervangen door nieuwe, op maat gemaakte dorpels en getectyleerd en in kleur gespoten. Ook alle kostbare chromen delen zijn vernieuwd en de originele 15” velgen zijn gepoedercoat en voorzien van nieuwe banden met binnenbanden.

Het interieur is pure Italiaanse klasse, het dashboard is prachtig en de originele tellers zijn gerestaureerd. Ook de chromen delen zijn vernieuwd en de stoelen zijn bekleed met nieuw zwart leer. De originele handrem, de schakelaars en de voetensteun voor de passagier zijn gewoon schitterende klassieke details. Het grote dunne stuur is waanzinnig mooi, zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt! Deze 1500 O.S.C.A is eigenlijk een poor man’s Ferrari, ook heel zeldzaam en met een mooie rijke historie.
 
U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, nabij de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s and video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer in, 1e links en dan de 2e zijstraat links.
 
 

Opties


Leren bekleding

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl