Body-off gerestaureerde Triumph TR6 met historie vanaf nieuw. Snel en sportief.

Bouwjaar1974
Kilometerstand6.630
KleurBlauw (French Blue)
Kleur interieurZwart
Vermogen120 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

Op hoog niveau body-off gerestaureerde TR6 met historie vanaf nieuw, fotoalbum van de restauratie en veel facturen. Met het originele BL onderhoudsboekje met de naam en foto’s van de 1ste eigenaar uit Fresno CA. Zelfs met de handleiding en 2 bijlagen over veiligheid en autogordels! Meer dan 17 jaar in het bezit geweest van de laatste eigenaar en uitstekend onderhouden. De restauratie is toen met zorg en vakmanschap uitgevoerd voor eigen gebruik, en er zijn facturen aanwezig ter waarde van € 30.520.-  Er is zoveel nieuw, verbeterd en gereviseerd, dat het eigenlijk te veel is om op te noemen…… Te beginnen met de buitenkant; de originele kap is in 2006 vervangen door een mooie Sonnenland kap en deze ziet er nog uit als nieuw. De lak en het chroom is prachtig en alles heeft een mooie glans. Tijdens de restauratie is de auto professioneel nieuw gespoten in zijn originele kleur French Blue 126. Het interieur is heel mooi en heeft een aantal bijzondere details zoals een zeldzame originele armleuning met opbergvak, de originele Autovox radio, een Moto Lita houten stuur, 12V aansluiting en nieuwe autogordels. De originele gordels zijn aanwezig. De stoelen zijn nieuw gevuld en bekleed met het correcte zwarte kunstleer en er is nieuw tapijt gemonteerd. Het dashboard is onder en boven nieuw bekleed en er is nieuw fineer aangebracht.

Door de jaren heen zijn er 4 taxatierapporten gemaakt, en kosten noch moeite zijn gespaard om de TR6 in topconditie te houden. Het actuele taxatierapport vermeld een waarde van € 35K. De laatste jaren is er punctueel elk jaar onderhoud uitgevoerd, zoals het verversen van alle vloeistoffen. Ook is recent de koppeling met drukgroep vervangen, het cardan gereviseerd en alle koelslangen vervangen. De volledig gereviseerde en matching 6 in lijn is mega sterk en loopt schitterend. Er is een verbeterd inlaat- en spaghetti uitlaatspruitstuk gemonteerd, K&N filters en een speciaal hitteschild onder de Stromberg’s. Ook nog een heavy duty radiator, oliekoeler met thermostaat, spin off oliefilter, alu carterpan, alu kleppendeksel met siliconenpakking, en een 4 pijps Ansa sportuitlaat. Verder electronische ontsteking met een gouden Bosch bobine, sterkere dynamo en een startonderbreker. Dit is een snelle TR6 met een lekker hoog koppel. Het onderstel is aangepast met instelbare Spax schokbrekers voor en KONI schokbrekers achter, geventileerde schijfremmen met green stuff blokken, grote rembekrachtiging, stainless steel remleidingen en 185-15 banden met retro Michelin profiel.
 
De laatste eigenaar heeft de TR6 dus naar eigen smaak verbeterd met respect voor de originaliteit en gebruikt waarvoor de auto bedoeld is: rijden! De betrouwbaarheid is bewezen tijdens vakantietrips door heel Europa en dankzij alle updates staat het rijplezier op een hoog niveau. Er zijn 2 aandachtspunten: er zit een deukje in de linkerportier en op de achterklep.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, nabij de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s and video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer in, 1e links en dan de 2e zijstraat links. Er volgen meer foto's.
 
 
 

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl