Saab 900 met 67.825 km en volledige historie. Schuifdak + stuurbekrachtiging.

Bouwjaar1988
Kilometerstand67.825
KleurGrijsmetallic (Rosenkvarts 202H)
Kleur interieurRood (Bokhara velours)
Vermogen110 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ nieuwdeel met whatsapp

Subliem mooie originele 900i met aantoonbaar 67.825 km en volledige historie vanaf nieuw. Compleet met alle boekjes, facturen, APK formulieren en de afleverfactuur. Uiteraard matching numbers en kleur: Rosequartz metallic met Bokhara velours bekleding. Dankzij de originele orderbevestiging en brochure met aantekingen van 1ste eigenaar kunnen we zien dat deze oudere heer uit Bilthoven een weloverwogen keuze heeft gemaakt. Hij bestelde bij de Saab dealer de 900 sedan met een stalen schuifdak en de Philips radio werd overgebouwd uit zijn vorige Saab. Er werd wel een motorantenne gemonteerd en verder geen gekkigheid. Gelukkig was stuurbekrachtiging standaard geworden en ook brons getint glas. Bijzonder zijn ook de RVS wieldoppen die bij deze uitvoering horen.

Hij heeft zijn pronkstuk maniakaal netjes onderhouden en verzorgd. Er zijn facturen vanaf nieuw aanwezig en er is tijdens zijn bezit elk jaar (soms zelfs elk half jaar!) een beurt uitgevoerd. Er is dus nooit bespaard op het onderhoud. De auto is quasi in nieuwstaat en waarschijnlijk is dit de meest originele Saab die op het internet te vinden is. Ook het interieur is volledig origineel, het schuifdak werkt perfekt en alles is fris en schoon. De bekleding is bijna als nieuw en het rode velours zorgt voor het juiste 80er jaren gevoel. Het dashboard is helemaal heel en ook de Philips radio met motorantenne werkt zoals het hoort. Een ongelofelijke tijdcapsule!

Na een aantal jaren heeft zijn dochter de Saab overgenomen en daardoor is de 900 nog lang in dezelfde familie gebleven. De laatste jaren heeft een liefhebber goed voor de auto gezorgd en was het een binnenslaper, zoals te zien aan de lak en het ontbreken van roest… Inderdaad, we komen op een berucht punt, maar dankzij de antiroest behandeling vanaf nieuw en de genoemde historie heb ik geen roest kunnen ontdekken.
 
PS: dankzij fijne stoelen, stuurbekrachtiging en veel comfort en veiligheid uitstekend te gebruiken als youngtimer. Een veilig idee voor ouders met kleine kinderen: de achterbank heeft 3 zitplaatsen met 3 gordels.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, nabij de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s and video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer in, 1e links en dan de 2e zijstraat links.
 
 
 

Opties


Groen warmtewerend glas
Stalen schuifdak
Stuurbekrachtiging

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl