Nederlandse Rover P5b V8 3.5 schuifdak. Gerestaureerd, LPG en veel historie.

Bouwjaar1970
Kilometerstand106.893 km
KleurGroen (Arden Green)
Kleur interieurZwart
Vermogen158 pk
TransmissieAutomaat
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

De Rover P5 3.5 litre was terecht een geliefde auto onder Britse royalty’s en ministers en het symbool van ingetogen Brits design. Stijlvol en nooit opdringerig. En de 3.5 litre speelde een prominente rol in Turks Fruit, dus hoe iconisch wil je het hebben?

Deze Nederlandse Rover P5b is nieuw besteld in Arden Green met zwart leer en grijs tapijt. De 1ste eigenaar had het goed begrepen, want hij liet bij Coenen een groot schuifdak inbouwen en dat zorgt natuurlijk voor extra rijplezier. De P5 is in 2002 in Nederland gerestaureerd en nieuw gespoten in de originele kleur en de 2-K lak ziet er goed uit met een mooie glans. Het is een compliment voor de oudere restauratie. Er zijn taxatierapporten aanwezig vanaf 2002 t/m 2019 en je ziet aan alles dat de auto is onderhouden door echte liefhebbers. Tijdens de restauratie is de originele motor vervangen door een modernere V8 uit de SD1 en is er een LPG installatie gemonteerd. Er zijn facturen en APK rapporten vanaf 2002 bij de auto en deze eigenaar heeft de Rover 17 jaar in zijn bezit gehad. Er is aantoonbaar voor ruim € 20.500.- aan onderhoud en revisie uitgegeven en ook de laatste jaren is de Rover uitstekend onderhouden; 4.200 km geleden is er een nieuwe LPG verdamper en afsluiter gemonteerd, en recent is er groot onderhoud uitgevoerd met o.a. nieuwe remmen rondom, remcilinders, remklauwen en de revisie van de SU carb’s.
 
Het interieur ziet er mooi uit, het dashboard is helemaal origineel en het houtwerk opvallend netjes. Ales werkt zoals het hoort en zelfs het (Duitse!) Kienzle klokje loopt. Schitterend vakmanschap met oog voor detail. Er zijn gerenoveerde stoelen+achterbank uit de P6 gemonteerd en deze waren oorspronkelijk rood. Er zijn recent mooie grijze matten gemonteerd en ook de hemelbekleding ziet er bijna als nieuw uit.
  
De iconische lichtmetalen V8 loopt probleemloos op LPG. Hij klinkt prachtig en is soepel en beresterk, ook bij lage toerentallen. De automaat is 5.300 km geleden bij Autrans gereviseerd en schakelt zacht en soepel. In het verleden is ook het differentieel gereviseerd. Er zijn enkele technische verbeteringen uitgevoerd zoals een electrische fan, alarm met startonderbreker, achterin geplaatste benzinepomp tegen vapour lock en electronische ontsteking. De auto is keihard en gortdroog, met enkele kleine cosmetische gebruikssporen zoals het chroom. Daarnaast is er een punt van aandacht: de benzinetank is vervuild en die zou je moeten vervangen worden als je graag op benzine wil gaan rijden. Maar waarom zou je, LPG is veel goedkoper en de tank heeft maar liefst 85 liter inhoud.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Navigatie tip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1ste links en dan de 2de zijstraat links. Wij zijn flexibel en ook op zondag en buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Wij ruilen graag uw huidige auto in!
 

Opties


Leren bekleding
Stuurbekrachtiging
Trekhaak

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl