Nederlandse Austin-Healey Sprite 1275. 5 bak, historie en 43 jaar van 1 eigenaar.

Bouwjaar1969
Kilometerstand59.780 km
KleurWit (Old English White)
Kleur interieurRood
Vermogen78 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkochtdeel met whatsapp

Sportieve Sprite 1275 MK IV 5 bak met heel veel historie en alle facturen van onderhoud en restauratie. Liefst 43 jaar van 1 eigenaar geweest en nieuw in Nederland geleverd. Deze 2de eigenaar heeft maar liefst € 41.700.- uitgegeven aan onderhoud, sportieve updates en restauratie. Daardoor is de Sprite veel sportiever en leuker geworden.
 
De Sprite is in Nederland gerestaureerd en de motor is gereviseerd. De motor is afgesteld op de rollenbank en levert een gezonde 78 pk. Er is een betrouwbare Ford 5 versnellingsbak ingebouwd en dat zorgt voor meer rijplezier en minder toeren op de snelweg. Ook het onderstel is grondig aangepakt met de conversie rondom naar moderne schokbrekers. Spax aan de achterzijde en Gaz aan de voorzijde i.c.m. verlaagde schroefveren. Verder nog geperforeerde schijfremmen met greenstuff remblokken en superflex rubbers voor de bladveren.
 
Ook de laatste jaren is de Sprite uitstekend onderhouden; slechts 900 km geleden is de grote beurt uitgevoerd en daarna is de koppeling vervangen inclusief drukgroep, lager en gaffel. Daarnaast is het volgende uitgevoerd: electronische ontsteking, nieuwe SU naalden, nieuw uitlaatspruitstuk, all season banden, gewoon te veel om op te noemen. Dus de auto is qua onderhoud helemaal up to date en technisch beter dan nieuw.

Tijdens de restauratie is de Sprite nieuw gespoten in zijn originele kleur Old English White. De lak ziet er nog steeds goed uit met enkele gebruikssporen. Het zwarte interieur is vernieuwd door veel leukere rode bekleding en er is toen een nieuwe rode kap gemonteerd. Veel mooier en lekker opvallend. Ook is er een opvallend nette hardtop bij de auto aanwezig. Je ziet dus aan alles dat de auto is onderhouden door een echte liefhebber. Zoekt u een Sprite in concoursstaat voor in de porseleinkast? Zoek rustig verder, want deze is gebruikt waar hij voor bedoeld is: RIJDEN! Ik denk oprecht dat er niet snel een technisch betere Sprite te vinden is. Rijden is dus big fun, want dankzij 710 kg, 78 pk en de 5 bak is het een geweldige lichtgewicht rijdersauto.
 
Deze MK IV heeft trouwens een paar sterke voordelen t.o.v. zijn voorganger: de 1275 cc motor, een veel betere kap die je eenvoudig kan wegklappen en draairamen.
 
U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Navigatie tip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1ste links en dan de 2de zijstraat links. Wij zijn flexibel en ook op zondag en buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Wij ruilen graag uw huidige auto in.

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl