Triumph TR4 door vd Grinten nut and bolt gerestaureerd en 30 jaar van 1 eigenaar.

body off gerestaureerd.

Bouwjaar1964
Kilometerstand92.445
KleurBlauw (powder blue)
Kleur interieurZwart
Vermogen101 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 33.745.-deel met whatsapp

Op hoog niveau body-off gerestaureerde TR4 met historie, fotoalbum van de restauratie en heel veel facturen. De restauratie en revisie is in Nederland uitgevoerd bij Fiete van der Grinten, die bekend staat als een uitstekende Britse oldtimer restaurateur. Deze blackplate Triumph is nieuw geleverd in Californië, en meer dan 30 jaar in het bezit van de huidige eigenaar.
 
De restauratie is toen met zorg en vakmanschap uitgevoerd en er is een vermogen uitgegeven om tot dit prachtige resultaat te komen. Alles is nieuw of gereviseerd, om te beginnen met de buitenkant; Tijdens de restauratie is de TR4 nieuw gespoten in zijn originele kleur “Powder Blue” en het resultaat is magnifiek en tot in detail van hoge kwaliteit. De lak heeft nog steeds een prachtige diepe glans en de passingen van de deuren en kappen zijn mooi klein. Ook in de motorruimte ziet het er zeer verzorgd uit en is alles in de kleur van de auto gespoten.
 
Het interieur is prachtig en het heeft een aantal mooie details zoals een nieuw bekleed en snaarstrak gespoten dashboard. Ook is er een lekker Moto Lita stuur gemonteerd. Alle meters werken zoals het hoort en er is een 12V adapter aanwezig. De stoelen komen uit een TR6 en zitten daardoor veel beter. Ze zijn toen nieuw gevuld en bekleed met het correcte zwarte kunstleer en er is nieuw tapijt gemonteerd.
 
De volledig gereviseerde 2138 cc motor start altijd direct en hangt lekker aan het gas. De 4 cylinder is heel soepel en je wordt getrakteerd op een heerlijk geluid. Het koelsysteem is aangepast met een Kenlowe fan, dus dat geeft gemoedsrust tijdens de warme dagen. Uiteraard is de hele aandrijflijn gereviseerd en schakelt, stuurt en rijdt de TR4 fantastisch. Opvallend: de Triumph voelt heel degelijk aan, er zijn geen rammels of bijgeluiden en de vering is stevig en comfortabel. Dat bewijst dat de restauratie van hoge kwaliteit was en dat er veel tijd en geld in de auto gestopt is. Door de jaren heen zijn er 3 taxatierapporten gemaakt, en is er elk jaar het nodige onderhoud uitgevoerd, zoals het verversen van alle vloeistoffen.

In consignatie te koop van particulier, inruil beperkt mogelijk.
 
U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s en video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1e links en dan de 2e zijstraat links. 

Opties


Lichtmetalen velgen

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl