Nederlandse Saab 95 V4. Uit Saab verzameling en volledig gerestaureerd.

Saab 95-zeldzaam en bijzonder.

Bouwjaar1976
Kilometerstand137.305
KleurBlauw (Coelinblå B 09 H)
Kleur interieurBlauw
Vermogen68 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 13.495.-deel met whatsapp

Zeldzame Nederlandse 95 met nieuwe APK. Volledig gerestaureerd en ruim 25 jaar in het bezit geweest van een Saab verzamelaar. Deze eigenaar heeft de prachtige 95 gerestaureerd en over laten spuiten in haar originele kleur Coelinblauw. De lak ziet er nog steeds goed uit met een diepe glans en ook enkele gebruikssporen. En wat een topkleur trouwens, het staat deze Saab heel goed. Uiteraard zijn alle sierstrips en rubbers vervangen en zijn de originele stalen velgen nieuw gespoten en voorzien van nieuwe chromen wieldoppen.

Zoals u kunt verwachten is ook het interieur in een topstaat. Nieuwe en correcte blauwe stoffen bekleding inclusief uitneembare hoofdsteunen, nieuwe blauwe vloerbedekking en mooie velours matten. De CD speler is gemonteerd in het dashboardkastje en er is een moderne antenne gemonteerd.

De compacte Ford V4 start direct dankzij de simpele en altijd betrouwbare handchoke en loopt zowel koud als warm perfect. De motor trekt uitstekend en heeft dus meer dan voldoende koppel voor een relaxte rijstijl. Ook de koppeling en bak werken zoals het hoort.

Mooi stukje Zweedse vindingrijkheid: De 95 is ontworpen door de eigenzinnige piloot Sasson, die de Saab vliegtuig ingenieurs na de 2de WO wist te overtuigen dat aerodynamica ook bij auto’s het onderscheid kon maken. Sasson bleef jaren bij Saab en zijn invloed is bepalend geweest voor het bijzondere design tot en met de Saab 99. Hij was ook ontwerper voor Electrolux, Hasselblad en Husqvarna.

Deze 95 is een echte Saab; het design van de achterkant is zo tegendraads dat er op deze planeet geen enkele combi te vinden is die hier enigzins op lijkt. Wel een auto met een ijzersterk karakter en een waanzinnige uitstraling. Niet geschikt voor verlegen mensen, want de auto is zo zeldzaam dat je onderweg uitgebreid wordt bekeken en bij het tanken maak je nieuwe vrienden. Terecht een merk met een grote en trouwe schare liefhebbers.

Deze Saab was toen al een veilige auto en dankzij de fijne stoelen, voldoende ruimte en de handzame afmetingen uitstekend te gebruiken als youngtimer. Een veilig idee voor ouders: de achterbank heeft gordels, dus het is een volwaardige 4 persoons auto.

U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s and video’s op verzoek.
 

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl