Zeldzame Saab Sonett III V4. Nieuw gespoten en technisch up to date.

Extravagant

Bouwjaar1974
Kilometerstandnb
KleurBlauw (True Blue)
Kleur interieurZwart
Vermogen65 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 18.450.-deel met whatsapp

Geweldig gave Sonett V4 in een topkleur. Zeldzaam en excentriek. Technisch goed onderhouden en helemaal klaar voor de lente. Het is een deel-restauratie, want er is veel vernieuwd en verbeterd. De Saab is geheel overgespoten in de originele Sonett kleur "True Blue" en dat is heel netjes gedaan. De vloer is origineel en de kofferbakbodem is vernieuwd. De Sonett heeft de correcte zwarte achterkant en de iconische Soccerball velgen met nieuwe banden.

Het dashboard is origineel, het hemeltje en de sportstoelen zijn nieuw bekleed met de correcte kunstleren bekleding. Ook het interieur en de kofferruimte zijn nieuw bekleed.

Recent is de techniek aangepakt, zoals nieuwe remmen inclusief cylinders en handrem, nieuwe accu, benzinepomp met slangen, etc. De benzinetank is inwendig gestraald en gecoat en de carburateur is ultrasoon gereinigd en voorzien van een nieuwe choke. Er is een volledige beurt uitgevoerd inclusief nieuwe ontsteking. Zojuist is de olie ververst met nieuw filter.

Zelfs met mijn Saab ervaring was de Sonett een openbaring; wat een strak rijdende auto is dit. De Sonett heeft deels de techniek van de 96, maar stuurt veel lichter en sportiever. En dankzij het vloerpookje schakel je licht en met korte slagen. De ronkende V4 hangt super aan het gas, en je wordt getrakteerd op een geweldig geluid. De Sonett weegt leeg maar 830 kg en is handzaam en snel, dus dit is echt een grote verrassing voor de liefhebber die tot nu toe gewend is aan de bekende merken. Trek wel uw smalle sneakers aan, want de pedalen zitten dicht bij elkaar. 

De Sonett is een echte Saab; een auto met een ijzersterk karakter en een bijzondere uitstraling. Geen auto voor verlegen mensen, want de auto is zo zeldzaam dat je onderweg uitgebreid wordt bekeken, en bij het tanken maak je nieuwe vrienden.

U bent van harte welkom bij op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gangbare openingstijden via mail en WhatsApp bereikbaar. 
 

Opties


Groen warmtewerend glas
Sportstoelen

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl