ongerestaureerde TRIUMPH STAG V8 met 41.437 km en volledige historie.

origineel en zeldzaam mooi

Bouwjaar1976
Kilometerstand41.437 km
Kleurwit (new white)
Kleur interieurZwart
Vermogen145 pk
TransmissieAutomaat
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkocht.deel met whatsapp

Uitzonderlijk mooie ongerestaureerde Stag met een bijzondere historie. Voorzien van de originele hardtop, het heritage certificaat en heel veel facturen. Ook diverse taxatie rapporten en APK formulieren. Matching numbers en kleur. Waarschijnlijk de meest originele Stag op de markt…
 
Wat maakt deze Stag zo bijzonder? Eind 1975 hadden 2 Nederlandse broers en 1 zus met een eigen bedrijf wat te vieren. Het bedrijf liep heel goed en ze besloten zichzelf een cadeau te geven; een nieuw Triumph Stag! Er werden 3 Stag’s gekocht: 1 rode, 1 groene en 1 witte. De zus woonde in Zwitserland en liet haar witte Stag daarom daar afleveren. Ze heeft ongetwijfeld heel veel plezier gehad van haar droomauto, maar binnen enkele jaren was ze genoodzaakt om te stoppen met autorijden. Haar broers hebben de witte Stag teruggehaald naar Nederland, waar de Triumph een mooie droge plek kreeg in hun bedrijf. 
 
De laatste eigenaar is een gepensioneerde kennis van de 2 broers en hij had al heel lang de wens om deze originele Stag over te nemen. In 2015 mocht hij de auto kopen en is de Stag ondergebracht in het garagebedrijf van zijn schoonzoon. Zij hebben samen de tijd genomen om alles uitvoerig te inspecteren, te verbeteren en te vernieuwen waar nodig. De Stag had na ongeveer 40 jaar slechts 35.504 km gereden. Er zijn facturen ter waarde van € 11.300.- aan onderdelen en er zijn foto’s aanwezig van de werkzaamheden. Het grootste deel van de facturen komen van Triumph specialist Nico Baas, en de laatste tijd zijn daar ook diverse werkzaamheden uitgevoerd. Alle beruchte Stag punten zijn verbeterd: er is een heavy duty radiator gemonteerd inclusief 12 vins waterpomp en een grote expansietank. Ook een nieuwe distributieketting met geleiders, verbeterde oliepomp, electronische ontsteking, electrische benzinepomp, RVS uitlaat en nog veel meer. De APK is geldig t/m mei 2024.
 
De buitenzijde is ook origineel, roestvrij en zeker 80% in de 1ste lak. Recent is de auto gepolijst, gepoetst en zijn er enkele kleine deukjes hersteld. De originele kap is in 2016  vervangen door een mooie stoffen kap met uitritsbare achterruit, en deze ziet er nog uit als nieuw. De lak en het chroom is prachtig en alles heeft een mooie glans. De deuren sluiten mooi en de naadjes zijn perfect. De laatste eigenaar heeft er alleen met mooi weer mee gereden, dus de Stag heeft geen regen gezien.
 
Het interieur is in een mooie originele staat. De originele bekleding is quasi als nieuw, en de stoelen zijn opnieuw gevuld. Het dashboard is heel en de instrumenten werken allemaal zoals het hoort inclusief de later door Nico Baas gemonteerde temperatuur en oliedrukmeter. Opvallend is ook dat de electrische ramen en de stuurbekrachtiging nog steeds perfect werken.
 
U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s en video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1e links en dan de 2e zijstraat links. Wij ruilen graag uw huidige auto in.

Opties


Groen warmtewerend glas
Lichtmetalen velgen
Stuurbekrachtiging

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl