Mercedes-Benz 450 SL airco met volledige historie. quasi in nieuwstaat.

R107

Bouwjaar1973
Kilometerstand88.270
KleurBeige (430 Herbstbeige)
Kleur interieurBeige (267 Bambus)
Vermogen225 pk
TransmissieAutomaat
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkocht.deel met whatsapp

Quasi in nieuwstaat verkerende 450 SL met historie vanaf nieuw. Inclusief alle boekjes en stapels onderhoudsfacturen. Het onderhoudsboekje staat vol met stempels en zelfs het garantieboekje met afleverbewijs en de cardex kaart uit de Mercedes fabriek zijn aanwezig. Nieuw geleverd in Milwaukee door Concours Motors Inc en aantoonbaar 88.270 miles gereden. Voorzien van airconditioning en de originele hardtop.

Kosten noch moeite zijn gespaard om de SL in topconditie te houden. Er zijn facturen aanwezig t.w.v. $ 31.100.- aan onderhoud en revisie. Vanaf nieuw is de R107 maniakaal netjes onderhouden bij Concours Motors Inc en Black Forest LCC. Niet in gerookt, schadevrij en sinds 2018 in Nederland. Ook de laatste jaren in Nederland is al het nodige onderhoud uitgevoerd inclusief een update aan de voorwielophanging. Deze facturen t.w.v. € 5.400.- zijn ook ter inzage aanwezig. Dus qua onderhoud is alles up to date en technisch is de SL beter dan nieuw.

Onze SL is niet te vergelijken met het gemiddelde aanbod op het internet. De auto rijdt, voelt en stuurt als nieuw. Je kan een auto restaureren tot in het oneindige, maar deze R107 is ongerestaureerd en nog steeds in een  showroomconditie. De buitenzijde is ook origineel, roestvrij en zeker 90% in de 1ste lak. De lak heeft een mooie diepe glans en is lekker glad. In het verleden is de auto regelmatig gepolijst, gepoetst en is er een fijne pinstriping aangebracht. De originele kap is in 2011 vervangen door een mooie bruine stoffen kap en deze ziet er nog uit als nieuw. De deuren sluiten als een kluis. Deze vroege uitvoering heeft nog de mooie kleine buitenspiegels en de elegante bumpers. Later werden de bumpers helaas monsterlijk groot om aan de USA veiligheidseisen te voldoen.

Het interieur is in een ongelooflijk mooie staat. De leren bekleding is in 2011 vernieuwd, en de stoelen zijn toen opnieuw gevuld. Het dashboard is heel en alle instrumenten werken  zoals het hoort inclusief het klokje. De airconditioning is aangepast en koelt perfect, ook de electrische ramen en stuurbekrachtiging werken nog steeds zoals het hoort.

De R107 is maar liefst 18 jaar gebouwd en ondanks de hoge aanschafprijs en de gepeperde meerprijzen voor optie’s was het jarenlang de meest geliefde Duitse cabriolet. Zoals elke kenner weet is de R107 gebouwd voor de eeuwigheid, uit de tijd dat Mercedes betere auto’s bouwde dan de concurrentie. De onstuitbare drang naar kwaliteit en het allerbeste vakmanschap zorgden toen voor de spreekwoordelijke Duitse degelijkheid. En natuurlijk een statussymbool voor vip’s en filmsterren.

U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s en video’s op verzoek. Navigatietip: Ga vanaf de A1 tussen de Audi en BMW dealer door, 1e links en dan de 2e zijstraat links. Wij ruilen graag uw huidige auto in.
 

Opties


Airconditioning
Groen warmtewerend glas
Leren bekleding
Lichtmetalen velgen
Stuurbekrachtiging

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl