Volvo 121 Amazon B18 in een uitmuntende staat. Minilites en zonnescherm.

Amazon

Bouwjaar1964
Kilometerstand54.703
Kleurbeige (desert sand 84)
Kleur interieurbruin
Vermogen75 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 21.450.-deel met whatsapp

Zeer fraai gerestaureerde P130 Amazon B18 met historie en diverse taxatierapporten. Nieuw geleverd in Zweden en pas sinds enkele jaren in Nederland. Heeft in Zweden nog nooit wegenzout gezien en is daarom in een uitmuntende staat.

Tijdens de restauratie is de Volvo professioneel overgespoten in de mooie originele kleur “desert sand 84” en dat is tot in detail van een hoog niveau. De lak heeft nog steeds een mooie diepe glans en er zijn geen krassen of deukjes. Het plaatwerk is meer dan keurig en de passingen zijn correct. De sierlijsten zijn tijdens de restauratie vernieuwd evenals de raam- en portierrubbers. De Amazon is recent voorzien van schitterende nieuwe Minilite velgen met nieuwe brede banden en een gangsterkap zonnescherm. Ook al het chroomwerk ziet er uitstekend uit.

Het interieur is in een prachtige en zeer nette originele staat. De restauratie is uitgevoerd met respect voor de originaliteit, dus niet alles is klakkeloos vernieuwd. De stoelen zijn nieuw bekleed met de correcte kunstleren bekleding, het dashboard is helemaal heel en bijna in nieuwstaat. De originele gordels, het stuur, de hemelbekleding; alles ziet er schitterend uit en het straalt een Volvo typische degelijkheid uit.

Er is historie aanwezig uit Zweden en de laatste APK is uitgevoerd zonder 1 opmerking. De recente taxatierapporten geven een indicatie aan van “uitstekend” en “ uitmuntend” en zijn ter inzage aanwezig. Hoge kwaliteit dus en dat kan je zien en voelen.

De gereviseerde oer-betrouwbare B18 motor staat bekend om zijn simpele en degelijke techniek. De 4 cylinder is niet stuk te krijgen en start altijd. Een fijne laagtoerige motor met veel koppel die zowel koud als warm uitstekend loopt. Onder de motorkap ziet alles er als nieuw uit, echt een plaatje. Alles klopt tot in detail en de motorruimte is mooi in kleur gespoten. Het schakelen gaat heel soepel met de bekende lange Volvo pook, en ook de koppeling werkt zoals het hoort.

Het rijden in deze Amazon is rustgevend, je hebt voldoende ruimte en je voelt je veilig en geborgen. Terecht dat sinds 1956 de Amazon een groot succes is en de meeste rijders erg "modeltrouw" zijn. Liefst 14 jaar lang gebouwd en met een dijk van een uitstraling. Het was toen een mooiere middenklasser dan zijn meeste concurrenten. En ook nog kwalitatief beter en veiliger. Met deze auto heeft Volvo zich op de kaart gezet als veiligheidsmerk en het is nog steeds een ideale auto als je op zoek bent naar een goed rijdende oldtimer zonder teveel kosten. 

Te koop in consignatie van particulier. De Amazon staat op een andere locatie, dus graag eerst even contact als u wilt komen kijken.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en ook op zondag en buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. 

Opties


Lichtmetalen velgen

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl