Prachtige Volvo 121 Amazon B18 met Overdrive, LPG en trekhaak.

Amazon

Bouwjaar1967
Kilometerstand35.412
KleurRood (Ruby red 46)
Kleur interieurZwart
Vermogen85 pk
TransmissieHandgeschakeld (Overdrive)
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 25.850.-deel met whatsapp

Fraai gerestaureerde Amazon B18 overdrive met taxatierapport. Zeer recent voorzien van een nieuwe LPG installatie. Tijdens de restauratie is de Volvo professioneel overgespoten in de mooie originele kleur “robijnrood 46” en dat is tot in detail van een hoog niveau. De lak heeft nog steeds een mooie diepe glans en er zijn geen krassen of deukjes. Het plaatwerk is keurig en de passingen zijn correct. De sierlijsten zijn tijdens de restauratie vernieuwd evenals de raam- en portierrubbers. De Amazon is voorzien van mooie brede wielen met uitstekende brede banden. De velgen zijn voorzien van verchroomde wieldoppen. Al het chroomwerk ziet er uitstekend uit.

Het interieur is in een zeer nette originele staat. De restauratie is uitgevoerd met respect voor de originaliteit, dus niet alles is klakkeloos vernieuwd. De stoelen zijn bekleed met de correcte originele kunstleren bekleding, het dashboard en stuur zijn keurig met enkele gebruikssporen. Mooie details zijn het Volvo klokje en de toerenteller. Alles werkt naar behoren en het straalt een Volvo typische degelijkheid uit.

Slechts 6 maanden geleden is de 60 ltr LPG tank gemonteerd en is er groot onderhoud uitgevoerd t.w.v. € 1.258.- De facturen zijn ter inzage aanwezig. Het taxatierapport geeft een waarde aan van € 32.500.- met klasse 2 als indicatie. Hoge kwaliteit dus en dat kan je zien en voelen.

De oer-betrouwbare B18 motor is gereviseerd en loopt zowel koud als warm uitstekend. Dankzij de goed afgestelde SU carburateur heb je ongeveer 85 pk en lekker veel koppel. Onder de motorkap ziet alles er als nieuw uit, echt een plaatje. Het schakelen gaat heel soepel met de bekende lange Volvo pook. De overdrive functioneert perfect en zorgt voor meer rust op de snelweg.

Het rijden in deze Amazon is rustgevend, je hebt voldoende ruimte en je voelt je veilig en geborgen. Je hebt in een Amazon geen haast en dankzij de overdrive en het goedkope tanken op LPG is deze Volvo uitermate geschikt voor lange afstanden. Terecht dat sinds 1956 de Amazon een groot succes is en de meeste rijders erg "modeltrouw" zijn. Liefst 14 jaar lang gebouwd en met een dijk van een uitstraling. Het was toen een mooiere middenklasser dan zijn meeste concurrenten. En ook nog kwalitatief beter en veiliger. Met deze auto heeft Volvo zich op de kaart gezet als veiligheidsmerk en het is nog steeds een ideale auto als je op zoek bent naar een goed rijdende oldtimer zonder teveel kosten. 

Te koop in consignatie van particulier. De Amazon staat op een andere locatie, dus graag eerst even contact als u wilt komen kijken.

U bent van harte welkom op afspraak in Naarden, vlak bij de A1, afrit 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en ook op zondag en buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. 

Opties


Groen warmtewerend glas
Overdrive
Trekhaak

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl