AUSTIN-HEALEY SPRITE. gerestaureerd en 24 jaar van 1 eigenaresse.

KIKKEROOG FROGEYE FROSCHAUGE

Bouwjaar1959
Kilometerstand6.744
Kleurwit (Old english white)
Kleur interieurRood
Vermogen44 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 24.750.-deel met whatsapp

Op hoog niveau gerestaureerde Sprite Frogeye met historie en fotoalbum van de restauratie. 24 jaar van 1 Nederlandse eigenaar geweest en al die jaren uitstekend onderhouden. Sinds 1999 in Nederland en body off gerestaureerd voor de vrouw van deze eigenaar. Zoals u zult begrijpen is de Sprite verwend, gekoesterd en heeft ie altijd binnen geslapen onder een hoes.

Tijdens de restauratie is de Sprite nieuw gespoten in de originele AH kleur Old English White. De lak ziet er nog steeds opvallend mooi uit met een diepe glans en dat is een groot compliment, want het is per slot van rekening een oudere restauratie. Uiteraard is toen al het chroom vervangen en zijn de originele stalen velgen voorzien van nieuwe AH chromen doppen met (recent) nieuwe banden. Ook de laatste jaren is de Sprite goed onderhouden, en zojuist is er een volledig gereviseerde loodvrije cilinderkop gemonteerd. Uitgevoerd bij de beste GB specialist van Nederland, uiteraard zijn de facturen ter inzage aanwezig. Ook de olie is ververst inclusief filter, dus qua onderhoud is alles up to date.

Zoals u kunt verwachten is ook het complete interieur nog steeds in een zeer nette staat. Alles is toen vernieuwd en er is een lekker dik houten stuur gemonteerd. De rode bekleding en de rode kap passen perfect bij de roomwitte lak. Ook is er een passende tonneaucover bij de auto aanwezig. Je ziet aan alles dat de Sprite met liefde is gerestaureerd, tijdens het rijden voelt de auto degelijk aan. De auto straalt eerlijk vakmanschap uit.

De betrouwbare 948 cc motor is toen gereviseerd en voorzien van verzwaarde koeling met een electrische fan. Het is een verbeterde versie met een 3x gelagerde nokkenas en een betere olie afdichting. Deze legendarische motoren zijn decennia lang gebouwd en bekend uit de iconische Mini en nog veel meer Britse auto’s. De motor start direct, heeft veel power en klinkt geweldig. De Sprite is ooit bedoeld als een handzame lichtgewicht sportwagen die je met weinig kosten kan onderhouden. En dat is nog steeds van toepassing; het rijden is FUN met hoofdletters, je hebt voldoende ruimte en onderdelen zijn makkelijk verkrijgbaar. En door z’n looks krijg je veel sympathieke reacties.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl