Ford Cortina 1600E Lotus onderstel. kort gebouwd en zeldzaam.

Bouwjaar1969
Kilometerstand119.560
Kleurbruin (saluki bronze)
Kleur interieurbruin
Vermogen92 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ verkocht.deel met whatsapp

Volledig gerestaureerde Nederlandse Cortina 1600E in een mooie nette staat. In Nederland gerestaureerd en meer dan 30 jaar van 1 eigenaar geweest. De 1600E is nu een geliefde en gezochte uitvoering die maar kort is gebouwd. Deze Cortina is een combinatie van luxe en sportiviteit zoals een Lotus onderstel en een prachtig interieur met mooie stoelen, veel ronde meters en overal houtinleg.

De Cortina is toen professioneel gespoten in de originele kleur “Saluki Bronze" en de kwaliteit is van een hoog niveau. Wat een topkleur voor deze auto, het spat gewoon van je scherm af. De lak ziet er heel mooi uit met een diepe glans en dat is een groot compliment, want het is per slot van rekening een oudere restauratie. Alles is toen aangepakt en de holle ruimtes zijn getectyleerd. Daarna heeft de Cortina altijd binnen geslapen, opvallend is dat de auto nauwelijks gebruikssporen heeft.

De schitterende brede Rostyle velgen zijn nieuw gespoten en recent voorzien van nieuwe brede banden. Dankzij deze velgen en de mooie kleur heeft deze 1600 E een stoere uitstraling. De auto ligt mooi laag dankzij het sportieve Lotus onderstel.

De betrouwbare Kent crossflow motor start direct en loopt mooi rond zonder bijgeluiden. Zoals bekend heeft deze motor een uitstekende reputatie en is deze 4 cilinder jarenlang verkocht in allerlei Ford modellen en heel veel kleine Britse sportwagens. De motor was compact, sterk en makkelijk verkrijgbaar. Ook nu zijn onderdelen goed beschikbaar, dus het onderhoud is geen enkel probleem.

Deze 1600E is een geweldige rijdersauto en alles werkt zoals het hoort; de koppeling gaat licht, de bak schakelt zonder 1 kraakje en het differentieel is stil. Gewoon instappen en genieten voor een zeer aantrekkelijke prijs. Een perfecte Cortina 1600 E kost in de UK ondertussen meer dan £20K, mits ze überhaupt te vinden zijn.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.
 

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl