Volvo P220 S. Ex Californië en in Nederland gerestaureerd.

Amazon station

Bouwjaar1965
Kilometerstand63.135
Kleurbeige (desert sand 84)
Kleur interieurrood-zwart
Vermogen100 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 23.500.-deel met whatsapp

Fraai gerestaureerde P220 S met fotoalbum van de restauratie. Nieuw geleverd in Californië en pas sinds enkele jaren in Nederland. De combi had in Californië nog nooit wegenzout gezien en was keihard en kurkdroog. Het was daarom voor de huidige eigenaar een weloverwogen keuze om juist voor deze Amazon te kiezen. Hij heeft de restauratie voor eigen gebruik uitgevoerd, dus hij had de tijd om alles met zorg uit te voeren.

Tijdens de restauratie is de Amazon professioneel overgespoten in de mooie Volvo kleur “desert sand 84” en dat is tot in detail van een hoog niveau. De lak heeft een mooie diepe glans en er zijn geen krassen of deukjes. De vloeren zijn compleet nieuw en ook het plaatwerk ziet er top uit. De sierlijsten zijn vernieuwd evenals de raam- en portierrubbers. De Amazon is recent voorzien van nieuwe (echte!) Minilite velgen met nieuwe Michelin all weather banden. De originele imperiaal staat geweldig en er is er een trekhaak gemonteerd.

Het interieur is in een topstaat. De stoelen zijn nieuw gevuld en bekleed met two-tone leren bekleding en het dashboard is opnieuw bekleed. Alles wat nodig was is vervangen. Ook de hemelbekleding is nieuw en alles ziet er heel strak uit. De auto is niet "overgerestaureerd" en veel details zijn origineel, daarmee is het een mooie maar ook bruikbare klassieker.

De originele B18 S is in het verleden vervangen door een gereviseerde B20 S motor met 2 carburateurs en dat is een mooi pluspunt. Deze motor is zeldzamer en maar heel kort gebouwd in de combi. De B20 heeft meer vermogen en koppel en daarom uitstekend geschikt voor regelmatig gebruik, ook op de snelweg. De B20 staat bekend om zijn simpele en degelijke techniek. Een fijne laagtoerige motor met veel koppel die zowel koud als warm uitstekend loopt. Technisch is de Amazon helemaal up to date: naast de genoemde nieuwe banden zijn ook de achterschokbrekers vernieuwd, de remmen compleet nagelopen en is er 1,2,3, ontsteking gemonteerd.

Wat is een Amazon combi toch een leuke klassieker, hij hoort thuis in de top 5 van mooie stationcars en is praktisch en betrouwbaar. Alles straalt een Volvo typische degelijkheid uit.

Verkoop van particulier, inruil beperkt mogelijk en scherp geprijsd. Maak rustig de vergelijking met andere gerestaureerde Amazon stationcar's op het internet.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Wij berekenen geen afleveringskosten en hebben uitgebreide ervaring met de import en export van auto's. Wij maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.

Opties


Lichtmetalen velgen
Trekhaak

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl