Daf 55 1ste serie. Volledige nederlandse historie en perfect onderhouden.

variomatic

Bouwjaar1968
Kilometerstand42.781
Kleurgroen (dagreno)
Kleur interieurBeige
Vermogen50 pk
TransmissieAutomaat
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 9.900.-deel met whatsapp

Daf 55 uit de 1ste serie in een mooie originele staat met 42.781 km. Voorzien van het tellerrapport, onderhoudsfacturen, een foto album van de restauratie en een foto album van de ontdekking van deze zeldzame Daf. Ook taxatierapporten en apk formulieren zijn aanwezig. Nieuw in Nederland geleverd en technisch zeer goed onderhouden.

Een bijzonder verhaal: eind 2005 zag een lid van de Daf club dat er een 55 te koop stond die 23 jaar ingepakt in een garage bij een verlaten woonhuis zou staan. Hij heeft via de notaris een bod gedaan en is toen naar Limburg gegaan om de Daf uit haar winterslaap te halen. Een mooie ontdekking, want de Daf was 100% origineel en is rijdend weggezet. De 55 werd uitgepakt en mee naar huis genomen. Een echte schuurvondst met toen maar 17.800 km gereden. Deze eigenaar heeft kosten noch moeite gespaard om de auto voor eigen gebruik technisch in orde te maken.

De koets werd volledig onder handen genomen en nieuw gespoten in de originele kleur “Dagreno".  De kwaliteit van het spuitwerk is van een hoog niveau. De lak heeft lichte gebruikssporen, maar dat mag ook wel. De deuren sluiten als een kluis en de naadjes zijn uitstekend. De kleur staat de auto heel mooi, het is echt een 70’er jaren klassieker. Alles voelt nog steeds solide aan, niet voor niets was de pers altijd positief over de bouwkwaliteit van een Daf. Goed afgewerkt met degelijke materialen. Er zijn recent fraaie Marathon velgen gemonteerd met nieuwe banden en dat staat natuurlijk heel mooi.

Het interieur is volledig origineel en een echte tijdcapsule. De stoelen hebben de originele bekleding en alles is heel. Het originele dashboard is krasvrij en alle meters werken zoals het hoort. Ook het stuur en hemel zijn volledig onbeschadigd en dat na 56 jaar. De rubber vloerbedekking is netjes en er liggen klassieke kokosmatten overheen.

De onverwoestbare 1108 cc Cléon-Fonte motor behoeft geen introductie. Renault bouwde deze motor al jaren in diverse modellen en voor Daf was dit een juiste keuze. De compacte watergekoelde 4 cilinder zorgde voor een boost in de verkoop en het merk werd eindelijk serieus genomen.

De 55 is uitstekend onderhouden; er zijn facturen bij de auto ter waarde van € 6.100.- aan onderhoud en reparaties. Recent is de variomatic nagelopen, afgesteld en voorzien van een nieuwe microschakelaar. Er is een volledige tectylbehandeling uitgevoerd en de dorpels zijn vakkundig behandeld en opnieuw gespoten. Nieuwe stuurhoesjes, schokbrekerrubbers, vering rubbers, keerringen, lagers, remschoenen, wielremcilinders, etc. Te veel om op te noemen.

En daarom rijdt deze 55 ook super! Gewoon opvallend hoe soepel de variomatic schakelt en hoe licht en comfortabel deze Daf rijdt en stuurt. Met deze Daf kan je niet alleen probleemloos meekomen in het huidige verkeer, het is ook nog leuk en je maakt probleemloos nieuwe vrienden.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.
 

Opties


Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl