Concours gerestaureerde Triumph TR2 longdoor. Zeldzame Imperia productie.

Bouwjaar1954
Kilometerstand44.150
Kleurgrijs
Kleur interieurRood
Vermogen90 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ 49.745.-deel met whatsapp

Zeer vroege Triumph TR2 longdoor in a ‘price winning concours condition'. Al meer dan 50 jaar in het bezit van de huidige eigenaar die de Triumph tot in perfectie heeft laten restaureren met groot respect voor de originaliteit. De auto is tot het laatste schroefje uit elkaar geweest en maniakaal mooi gerestaureerd. En alles met behoud van de bijzondere details van een vroege longdoor TR2. Zonder overdrijven is deze Triumph waarschijnlijk de mooiste en meest originele TR2 die er nu te koop is. En met een bijzondere historie; dit zeer vroege chassisnummer (TS 703 LN) is gebouwd in de toenmalige Belgische Imperia fabriek in Nessonvaux die in 1958 zijn deuren sloot.

Deze TR2 is dus gebouwd in Nessonvaux en op speciale wens gespoten in de zeldzame kleur “Dolphin Grey”. Deze kleur is niet in Coventry gebruikt en dat maakt deze Triumph nog exclusiever. Tijdens de restauratie is de auto professioneel overgespoten in dezelfde kleur en het resultaat is tot in detail van een zeer hoog niveau. De lak heeft een mooie diepe glans en er zijn nauwelijks gebruikssporen. Het plaatwerk is zeer strak en de passingen zijn correct. De motorkap heeft 4 koelsleuven wat alleen een vroege TR2 heeft. Uiteraard zijn alle sierlijsten vervangen en is er een prachtige mohair kap gemonteerd. Deze kap heeft 1 ruit en dat is helemaal zoals het hoort. Nieuw had deze TR2 namelijk ook een kap met 1 ruit! Er is ook een tonneaucover, zijruiten met tassen en een afdekhoes aanwezig. De koplampen zijn vervangen door de prachtige Lucas PL tripod lampen, veel duurder, maar oneindig mooier. Er zijn nog meer zeldzame details, de hoekige achterlichten zijn van glas en er is 1 remlicht in het midden en losse reflectors. Helemaal correct en met een scherp oog voor de originaliteit.

Het complete interieur is in een topstaat. De stoelen zijn met de hand nieuw bekleed met Connolly leer en dat heeft een vermogen gekost. Uiteraard is het dashboard nieuw bekleed inclusief de deurpanelen en achterbank. De deurpanelen hebben de correcte deuropeners met klinknagels. Allemaal handwerk door vakmensen uitgevoerd, gewoon schitterend!
 
De gereviseerde oer-betrouwbare 1991 cc motor staat bekend om zijn simpele en degelijke techniek. Een fijne laagtoerige motor met veel koppel die zowel koud als warm uitstekend loopt. Onder de motorkap ziet alles er waanzinnig mooi uit, echt een plaatje. Alles klopt tot in detail en de motorruimte is mooi in kleur gespoten. De accu en de luchtfilters hebben de correcte stickers en alles is correct gerestaureerd of vervangen .

In consignatie te koop van de huidige eigenaar, inruil in overleg.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.
 

Opties


Leren bekleding

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl