prachtige Volkswagen 1303 S met schuifdak. 22 jaar van 1 eigenaresse.

weltmeister

Bouwjaar1973
Kilometerstand51.816
Kleurblauw (Biskaya)
Kleur interieurBeige
Vermogen50 pk
TransmissieHandgeschakeld
GarantieGeen
AfleverkostenGeen
Prijs

€ nieuw.deel met whatsapp

Prachtige 1303 S met schuifdak. Voorzien van de originele boekjes met garantiekaart en een dikke map vol facturen en apk formulieren. Nieuw geleverd in Zweden en die historie is ook grotendeels aanwezig. In 2002 naar Nederland gehaald en sinds die tijd van 1 eigenaresse die er uitstekend voor heeft gezorgd.

De 1303 is toen in Nederland overgespoten in de originele kleur “Biskaya" en de kwaliteit van het spuitwerk is van een hoog niveau. Toen is ook een deel van kofferruimte vervangen. In 2015 zijn de spatborden en de treeplanken vernieuwd dus die zijn ook nog in een nette staat. Ook gaaf zijn de Volkswagen sportvelgen; onbeschadigd en voorzien van uitstekende brede banden. De lak ziet er strak uit en de auto is zojuist professioneel gepolijst.

Het interieur is volledig origineel en opvallend mooi. Een echte tijdcapsule. De stoelen hebben de originele lichte bekleding en alles is heel. Het dashboard is krasvrij en alle meters werken zoals het hoort. Ook het stuur, hemel en schuifdak zijn onbeschadigd en dat na 51 jaar. De rubber vloerbedekking is netjes en er liggen rubber matten overheen. Alleen achter bij de ruit heeft de bekleding droogtescheurtjes. De vloer is kurkdroog en keihard, ook onder de achterbank.

De wereldberoemde 1600 cc boxermotor start zowel koud als warm direct en loopt mooi. De S heeft meer koppel dan de kleinere motoren en dat zorgt voor meer rijplezier. Je kan ook probleemloos meekomen in het huidige verkeer. Begeleid door het sympathieke boxergeluid is dit elke kilometer genieten, vooral met het open schuifdak.

De Volkswagen is al die jaren uitstekend verzorgd en onderhouden; er zijn facturen bij de auto ter waarde van bijna € 4.000.- aan onderhoud en reparaties. Daarnaast zijn er ook zaken vervangen waar geen facturen van zijn en je ziet aan allles dat deze 1303 vertroeteld is. En dat voel je ook tijdens het rijden.

De superbeetle is de best sturende kever; comfortabel en strak sturend. Mede dankzij de Mc Pherson veerpoten aan de voorzijde heeft een 1303 een betere wegligging en een kleinere draaicirkel t.o.v. de andere kevers. Vooral de rechtuitstabiliteit is vele malen beter dan bij de standaard kever. En de kofferruimte is veel groter. De 1303 was de laatste en beste kever en als sedan maar 3 jaar gebouwd, dus binnen de kever familie een zeldzame auto.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur. Kijk ook eens naar de reviews op onze contact & reviews pagina.

Opties


Groen warmtewerend glas
Stalen schuifdak

Interesse?


Neem contact met ons op via:
Telefoon: 06-24716382
Email: info@yourclassiccar.nl